Palvelumme

Terveydenhoito

Terveydenhoito ja sairauksia ennaltaehkäisevä neuvonta kuuluvat tärkeänä osana lemmikkien hoitoon klinikallamme. Säännölliset rokotukset antavat lemmikeille suojan vaarallisia tauteja vastaan. Rokotuskäynnin yhteydessä lemmikki punnitaan ja sille tehdään terveystarkastus.

Tunnistusmerkintä on pakollinen lemmikin matkustaessa ulkomaille, osallistuessa näyttelyihin, kokeisiin tai kilpailuihin.
Ikävissä katoamistilanteissa lemmikin omistaja tavoitetaan mikrosirun avulla.

EU-passi annetaan sirutetuille lemmikeille ulkomaanmatkaa varten.

Rokotuskäynnillä opastamme kynsienleikkauksessa, turkin hoidossa, korvien puhdistuksessa, ruokinnassa sekä muissa lemmikin hoitoon liittyvissä asioissa.

Kirurgia

Klinikallamme tehdään pehmytosa-, nivel- ja luunmurtumaleikkauksia. Esimerkkejä pehmytosaleikkauksistamme :Sterilointi, kastraatio, korvakirurgia; esim. korvakäytävän avaukset, vierasesineleikkauksiet, anaalirauhasten poistot, virtsakivien poistot, tyräleikkaukset, kasvainkirurgia, iho- ja silmäluomikirurgia, nielurisojen poisto, keisarinleikkaus jne.Esimerkkejä ortopedisistä leikkauksistamme:Luunmurtumat, nivelleikkaukset kuten polven ristiside, OD leikkaukset jne.

Eläimet nukutetaan leikkauksia varten lihaksen- ja suonen sisäisillä nukutusaineilla. Nukutusta ylläpidetään kytkemällä eläin narkoosikoneeseen. Seuraamme sydämen ja hengityksen kulkua oesophageaalistetoskoopilla. Kipulääkitys annetaan ennen leikkausta ja sitä jatketaan suun kautta kotona tarvittaessa. Annamme kirjalliset hoito-ohjeet mukaanne ja puh. numeron johon voitte soittaa jälkikäteen vaikka yöllä!

Röntgen

Klinikallamme on tehokas röntgenkone. Perusröntgentutkimusten lisäksi voidaan suorittaa varjoainetutkimuksia. Suoritamme myös viralliset lonkka- ja kyynernivelkuvaukset.

Ultraääni

Ultraäänitutkimusta käytetään muiden tutkimusmenetelmien lisäksi taudinsyyn selvittämiseksi. Tutkimusta varten ei lemmikkiä yleensä tarvitse rauhoittaa ja tutkimus on täysin kivuton.

Tiineysultrista annamme omistajalle kuvan tulevista perheenjäsenistä.Tutkimusaika on n.28 vrk. astutuksesta.

Sisätaudit

Klinikalla hoidetaan mm. sydän- ja hengityselimistön sairauksia, aineenvaihdunta ja ruoansulatuskanavan sairauksia. Useimmat sisätaudit vaativat perustutkimusten lisäksi myös jatkotutkimuksia, kuten verinäytteiden ottoa, endoskopia röntgen ja ultraäänitutkimuksia.

Hammashoidot

Hampaiden ja suun hyvä kunto kuuluvat myös eläimillä perusterveydenhoitoon. Hammaskiven poisto, hampaiden ja suun tutkiminen sekä muut hammashoidot suoritetaan anestesiassa. Hammaskivi poistetaan ultraäänilaitteella.

Muita klinikalla suoritettavia toimenpiteitä ovat suun röntgen kuvaukset, hampaiden poistot sekä hampaiden paikkaukset ja juurihoidot.

Ruuat, lisäravinteet ja hoitotarvikkeet

Valikoimassamme on sairauksien hoitoon tarkoitettuja terapiaruokia sekä vitamiini ja rasvahappo valmisteita. Myymme myös käyttäytymisterapiaan liittyviä feromonivalmisteita. Valikoimassamme on myös turkin ja ihonhoitoon tarkoitettuja erikois-shampoita ja hoitoaineita.

Eutanasiat

Joskus lemmikin sairaus tai tila on sellainen, että sitä ei pystytä parantamaan. Tällöin eläinsuojellullisista syistä voidaan päätyä eutanasiaan. Lemmikille annetaan rauhoittava pistos ja tarvittavat lääkkeet annetaan suonensisäisesti. Toimenpide on lemmikille kivuton. Omistajat voivat halutessaan olla läsnä toimenpiteen aikana. Lemmikki voidaan toimittaa kauttamme tuhkattavaksi Vernaan.